Η αντίδραση ενός ηγέτη!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τη διπλή κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που φέρνει τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος για τη διεκδίκηση των στόχων του.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και κυρίως, η μεταγραφή του Μάικ Τζέιμς, ήταν οι καταλληλότερες απαντήσεις στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη σχέση του Παναθηναϊκού με τη Euroleague. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αντέδρασε με τον ενδεδειγμένο τρόπο και όχι σπασμωδικά. Σεβάστηκε το Σύλλογο, τα χρήματα που δαπανά κάθε χρόνο, την υστεροφημία της οικογένειας του και φυσικά, τους οπαδούς.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενήργησε ως ηγέτης, παραμερίζοντας το θυμικό και προάσπισε τα συμφέροντα του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα από τα πιο διάσημα brands στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό από τη διοργανώτρια αρχή. Σε μία εποχή που τα μπάτζετ μειώνονται, ο Γιαννακόπουλος πρόσθεσε στο ρόστερ δύο καλούς παίκτες, επενδύοντας και θέτοντας ως στόχο το Final 4 του Βελιγραδίου.

Επίσης, η ακύρωση του δημοψηφίσματος είναι μία γενναία απόφαση. Ο Γιαννακόπουλος δεν χρειάζεται καμία τέτοια διαδικασία για να διαπιστώσει ότι έχει την αποδοχή των οπαδών. Ούτε χρειάζεται να βάλει τον κόσμο σε ένα δίλημμα, με τη μία επιλογή να περιλαμβάνει και την αποχώρηση του. Δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος…

Είναι γεγονός ότι ο Γιαννακόπουλος συχνά λειτουργεί παρορμητικά. Τακτικά εμπλέκεται σε ανούσιες διαμάχες στο Instagram, με την τελευταία να προκαλεί τον 12μηνο αποκλεισμό του από τα γήπεδα που διεξάγονται παιχνίδια της Euroleague. Ο Γιαννακόπουλος νιώθει οπαδός, ενώ είναι ιδιοκτήτης και έχει θεσμικό ρόλο. Δεν είναι εύκολο να βρει μία ισορροπία…

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, μετά την αρχική αντίδραση, ο Γιαννακόπουλος έκανε τη διαφορά. Δεν άφησε τον θυμό του να τον παρασύρει, αλλά τον χρησιμοποίησε για να θίξει τον εγωισμό του. Από τον οποίο ο Παναθηναϊκός βγήκε ωφελημένος, αφού η ομάδα ενισχύθηκε, θα συνεχίσει στη Euroleague και θα διεκδικήσει την επάνοδο της στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει το «πακέτο» για να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες στην ιστορία του «Τριφυλλιού». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά τα έδειξε τώρα: ευστροφία, διάθεση για συμβιβασμό και περηφάνια. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο μέλλον…

Υ.Γ.: Με μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι οι εκάστοτε επικεφαλής στον Παναθηναϊκό, δεν κέρδιζαν το παραμικρό όταν επέλεγαν να περιστοιχίζονται από ανθρώπους που τον «σπατουλάριζαν» ολημερίς και ολονυχτίς. Οι «yes men» έχουν μετατραπεί σε μεγάλη πληγή για το «Τριφύλλι» και ο Γιαννακόπουλος θα ωφεληθεί τα μέγιστα, εάν δει την παγίδα και την αποφύγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ