Επιβάλλεται να παίξει και τα 40 λεπτά!

Ο Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο ΟΑΚΑ και να πάρει αυτό το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο.

Το να παίζεις τελικό που μπορείς να τελειώσεις την σειρά και στα πρώτα είκοσι λεπτά να έχεις εικόνα φιλικού προετοιμασίας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος και δεν είχε δικαίωμα να θέλει να κερδίσει παίζοντας μόνο για ένα δεκάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» το ήθελαν περισσότερο και αυτό φάνηκε. Ωστόσο, δεν δικαιολογείται τέτοια παρουσία «τουρισμού» από τους παίκτες. Ένα ματς, λοιπόν. Ένα ματς και δεν υπάρχει άλλοθι. Μπαίνεις και το παίρνεις από το ημίχρονο. Δείχνεις ότι είσαι καλύτερος. Το άγχος μεταφέρεται στην δική μας πλευρά πλέον, αλλά δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να νιώσουν άνετα, όπως στο πρώτο τελικό. Να δείξουμε πυγμή. Να βγάλουμε τα δόντια μας.

Δυστυχώς, οι Λεκαβίτσιους και Όγκαστ που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να πάρουμε τον τρίτο τελικό, ήταν σκιά του εαυτού τους και είναι χαρακτηριστικό πως από το τέταρτο φάουλ του Καλάθη και μετά ο Παναθηναϊκός, που πάλευε να ισοφαρίσει, βρέθηκε πίσω με νταμπλ σκορ.

Είναι θετικό το ότι ο Λοτζέσκι και ο Ρίβερς πατάνε καλά. Ο «Bέλγος» είναι πραγματικά πολύ καλά ειδικά στην επίθεση. Δείχνει να το πιστεύει. Χρειαζόμαστε πολύ καλή παρουσία και των δύο την Κυριακή. Θεωρώ ότι ο Θανάσης έπρεπε να παίξει περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι.

Δείτε λίγο τη στατιστική. Αν εξαιρέσουμε τον Τζέιμς, που θεωρείται «βασικός». Ο πάγκος πρόσφερε μόνο 7 πόντους… Πως πραγματικά περιμέναμε να κερδίσουμε στο ΣΕΦ;

Η άμυνα ήταν τραγική σε σημείο… αηδίας και καμία προσήλωση. Σε αντίθεση δηλαδή με τον τρίτο τελικό, που παίξαμε σκληρά.

Πάμε να τα δώσουμε όλα την Κυριακή και πρέπει να επικρατεί «τρομοκρατία». Να κερδίσουμε πριν μπει ο Ολυμπιακός στο παρκέ. Για τον Παύλο, ρε γαμώτο…

ΥΓ1: Μόνο 27 βολές στο ημίχρονο…
ΥΓ2: Ούτε τον Παύλο δεν σεβάστηκαν ορισμένοι…
ΥΓ3: Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχει τέτοια οπαδική και δήθεν «αντικειμενική» εκφώνηση υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού σε μη κρατικό κανάλι. Χαμήλωσα τη φωνή στο τρίποντο του Τζέιμς στο 57-55. Να υποστηρίζετε μια ομάδα, αλλά όχι τόσο φανερά, γιατί σας έχουμε και σε κάποια εκτίμηση…
ΥΓ4: Πόσο χειρότεροι θα είμαστε τη Κυριακή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ