Επαγγελματικά και… Παναθηναϊκά!

Ο Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, γράφοντας παράλληλα για τον Χαραλαμπόπουλο και τον Κόνιαρη.

Νομίζω πως οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου δείχνουν πιο ξεκάθαρα την χαοτική διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες. Σίγουρα, είναι άσχημο θέαμα να βλέπουμε τελικούς καθαρά με αυτές τις δύο ομάδες, ωστόσο δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς…

Οι «πράσινοι» έτρεχαν στο ρυθμό τους σε όλη την αναμέτρηση και όταν έκαναν συντήρηση, η διαφορά έπεσε. Μην μπερδεύεστε και μην μειώνετε το επίτευγμα του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν εξαιρετικό προπονητή με πλουραλισμό και στόχο στην επίθεση, ενώ χρησιμοποιεί πολλή τακτική στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα δούμε άλλο πρόσωπο στους τελικούς. Μάτια που να βγάζουν… σπίθες και ενέργεια από την αρχή. Θεωρώ – και ας είμαι λάθος – ότι ο Λοτζέσκι στο αρχικό σχήμα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα από την στιγμή που δεν προσφέρει επιθετικά. Ο Ρίβερς τουλάχιστον είναι πιο δυνατός στα μετόπισθεν και καλύπτει το συνεχές ντεφορμάρισμά του. Δεν ξέρω, ίσως ο Ντένμον (για την ηρεμία και την άμυνα) ή ακόμη και ο Γκάμπριελ, έπρεπε να βρίσκεται στην δωδεκάδα, από την άποψη ότι η ομάδα μοιάζει κάπως γυμνή στους ψηλούς, μην έχοντας άξιο αντικαταστάτη του Σίνγκλετον στο «4». Χαίρομαι πραγματικά που ο Πασκουάλ πιστεύει τόσο τον Μήτογλου, όπως κάνω και εγώ, αλλά βλέποντάς το πιο σφαιρικά, εύχομαι να μην υπάρξει πρόβλημα στους τελικούς.

Σίγουρα, ο Ουίλτζερ δεν αποτελεί τρομαχτική απειλή και ο Μήτογλου έδειξε με την σκληράδα του ότι τον «έχει», αλλά μιλάμε για τελικούς και όχι αδιάφορα ματς κανονικής περιόδου.

Αναφορικά με τον Χαραλαμπόπουλο, νομίζω ότι όλοι καταλάβατε ότι χρειάζεται δουλειά. Χρειάζεται χρόνο και φυσικά να μείνει δανεικός. Αργός για τριάρι, αδύναμος για τεσσάρι, μέτριος στην άμυνα παρά την εξαιρετική του αντίληψη. Απαραίτητο να «πεθάνει» στα βάρη και να δυναμώσει σωματικά. Η έκρηξη και τα πόδια δεν δουλεύονται πλέον σε σημείο τέτοιο, ώστε να μπορεί το παιδί να παίξει στο «3» που του αρέσει. Αν φτιάξει τουλάχιστον το σουτ και το παιχνίδι στο ποστ, τότε θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο two-way ψηλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, χάρη στην απίστευτη ευφυΐα του και την μπασκετική του αντίληψη.

Ο Κόνιαρης σίγουρα μοιάζει πιο έτοιμος, αλλά και αυτός αρκετά αδύναμος σωματικά για το υψηλότερο επίπεδο. Απαραίτητο να συνεχίσει να κάνει και αυτός το… αγροτικό του, προτού κυνηγήσει το βήμα παραπάνω. Εξαιρετικός παίκτης, πάντως…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ