Είναι καλύτερος, αλλά δεν παραμυθιάζεται!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει μέσω του «Ολα Πράσινα» την πράσινη υπεροχή που πρέπει να πιστοποιηθεί και επικεντρώνεται σε δύο ζητήματα.

Οι τελικοί κοντοζυγώνουν και… αφεντικό υπάρχει! Ναι… Και έχει πράσινο χρώμα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό φαίνεται βάσει αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων. Μετά από χρόνια, αυτή η σειρά έχει ένα σύνολο που έχει τον τρόπο και ξέρει το πώς θα κατακτήσει την κούπα και μια ομάδα που ψάχνει τρόπο να νικήσει τον κακό της εαυτό. Να καλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες της.

Όλα αυτά μην τα αναφέρετε στον Τσάβι Πασκουάλ. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα συμφωνήσει. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέρουν καλά ότι είναι σε καλύτερη αγωνιστική μοίρα από τον αντίπαλό τους και αυτό φαίνεται μέσα από τους αγώνες των Play-Offs. Όμως δεν παραμυθιάζονται. Γνωρίζουν καλά πως οι τελικοί είναι μια άλλη ιστορία. Κάτι διαφορετικό. Έτσι έχει η κατάσταση. Στους τελικούς όλα αρχίζουν από το μηδέν και το πρώτο βήμα θα κρίνει πολλά σε αυτή την σειρά.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα. Ένα σύνολο που διαθέτει μονάδες που γνωρίζουν καλά τον δρόμο για την κούπα. Εν μέσω των αγώνων των Play-Offs, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε παίκτες που πήραν τα πάνω τους, όπως ο Λεκαβίτσιους και ο Παππάς που προσφέρουν σημαντικά στηρίγματα στον πυραυλοκίνητο Νικ Καλάθη, ο οποίος βάσει αριθμών είναι καλύτερος σε σχέση με την κανονική διάρκεια. Έχει πάρει από το… χεράκι την ομάδα και βάζει την υπογραφή του (πριν την βάλει και στο νέο πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο που του έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός), έχοντας μπει στον αυτόματο.

Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αρχικά στο πρώτο παιχνίδι και στην συνέχεια σε όλη την σειρά των τελικών. Η παρουσία του Κέι Σι Ρίβερς, αλλά και ο πάγκος της ομάδας. Ο Αμερικανός φόργουορντ κάπως πήρε τα πάνω του σε 1-2 παιχνίδια, αλλά στην συνέχεια θύμισε τον κακό Ρίβερς. Αρκετά άστοχος και ως εκ τούτου υπάρχει ένα κενό στην θέση «3», που θα πρέπει να καλυφθεί, και για αυτό τον λόγο ο Καταλανός κόουτς έριξε αρκετά στο παρκέ της Πυλαίας, τον Θανάση Αντετοκούνμπο που ήταν ο άνθρωπος-κλειδί του αγώνα.

Προσωπικά, θεωρώ πως ο Ρίβερς θα βρει τα πατήματά του στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Όχι λόγω της καλής παράδοσης που έχει, αλλά λόγω της εμπιστοσύνης που έχει στον εαυτό του. Επίσης, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει τα προβλήματά του, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, οφείλουν να δίνουν το κάτι παραπάνω και σε αυτό το κομμάτι ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κάνει δουλειά.

Όπως και να έχει, μετά τον πρώτο τελικό θα έχουμε περισσότερα πράγματα να γράψουμε για την πορεία της σειράς. Στο χέρι είναι του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσει. Ας το αποδείξει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ