Γύρισε για ένα σκοπό!

Ο Κωνσταντίνος Πάνας γράφει για τον τεράστιο Μάικ Τζέιμς του Τελ Αβίβ, που άξιζε να δώσει νίκη στο «Τριφύλλι» μετά το στραπάτσο με τον Ολυμπιακό.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Όταν το παιχνίδι καταλήγει «ινδιάνικο», τότε δώστε τη μπάλα στον Τζέιμς. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτό το καλάθι. Είχε τεράστια αυτοπεποίθηση. Είχε τεράστια «cojones» και μας θύμισε γιατί αγαπήσαμε αυτόν το τύπο πέρυσι. Είναι ευχή και κατάρα για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει ότι γύρισε για να οδηγήσει τους «πράσινους» στο Final-4 και θα το κάνει με κάθε τρόπο. Ήδη οι τελευταίες 3 αγωνιστικές αποδεικνύουν ότι έχει προσαρμοστεί στο ρόλο που του αναθέτει κάθε φορά ο Πασκουάλ και παρότι όλοι μας βιαστήκαμε να πούμε ότι μπερδεύει την ομάδα, σίγουρα μιλάμε για μια μεγάλη προσωπικότητα.

Σήμερα, ο Τζέιμς απέδειξε ότι αν βρισκόταν στα παιχνίδια απέναντι στη Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» θα τα είχαν πάρει αμφότερα.

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι ήταν μια πρόβα για τα Play-Offs. Τουλάχιστον, αυτό που πραγματικά θέλει να δείξει ο Πασκουάλ.

Πάμε, όμως, να πούμε για τον παράγοντα «X» του ματς. Ίαν Βουγιούκας. Ένας παίκτης, ο οποίος απέδειξε ότι είναι πέρα για πέρα χρήσιμος σαν 3ος ψηλός. Ένας άνθρωπος που αμφισβητήθηκε από όλους μας, αλλά και ένα παιδί που έκανε την βρώμικη δουλειά, όταν το παιχνίδι έγερνε προς τους Ισραηλινούς.

Από εκεί και πέρα, με νίκη της Ρεάλ οι «πράσινοι» οδηγούνται προς την «Bασίλισσα» με μειονέκτημα έδρας, αν υποθέσουμε ότι και οι δύο ομάδες θα πάρουν τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Αλλά… ας μην κάνουμε υποθέσεις ακόμη. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να σταθεροποιεί την απόδοσή του, θυμίζοντας αρκετά την fluid επίθεση που καρποφόρησε πέρυσι. Να έχει δηλαδή πολλούς πόλους στην επίθεση και να μπορούν πολλοί παίκτες να βγουν μπροστά.
Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουν ρίξει τον εγωισμό τους. Όλοι έκαναν ένα βήμα πίσω για να χωρέσουν ο Τζέιμς και ο Πέιν στο rotation. Αυτό δείχνει ότι όλοι αγαπάνε την ομάδα. Πολύ σημαντικό!

Έως 39€ σε κουπόνια για τα καινοτόμα προϊόντα της P&G!

ΥΓ: Λάθος να κρίνουμε αρνητικά τον Νίκο Παππά…
ΥΓ2: Ρεκόρ καριέρας για τον Μάικ με την ομάδα που δέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη. Το να δεθεί ένας Αμερικανός τόσο πολύ με ένα club που έπαιξε για ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από… τίτλους!
ΥΓ3: Ντεάντρε Κέιν. Στο ΟΑΚΑ… χθες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ