Για κοιταχτείτε στον καθρέφτη!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει στο «Όλα Πράσινα» την εικόνα… «κακόγουστο αστείο» του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, εστιάζει την προσοχή του σε μια σημαντική παράμετρο και ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο μονόδρομος.

Μια από τα ίδια! Το μέρος αλλάζει (Βαρκελώνη, Μόσχα εις διπλούν, Μπάμπεργκ, Βαλένθια, Κάουνας), αλλά η αεράμυνα δεν αλλάζει με τίποτα! Αυτή η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει εξελιχθεί σε ένα κακόγουστο αστείο. Αυτή η εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα τον τελευταίο μήνα, είναι εικόνα ομάδας που δεν σέβεται τον εαυτό της, δεν σέβεται τον κόσμο της. Απαντες, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και μάλιστα άμεσα. Να κοιταχτούν καλά στον καθρέφτη (όπως είπε εύστοχα ο Γκιστ), να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν τι φταίει. Να μου πεις… Έτσι πατάς ένα κουμπί και τα αλλάζεις όλα; Όχι, αλλά ο χρόνος δεν είναι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το πλεονέκτημα έδρας «πέταξε» οριστικά. Μαθηματικά όχι, αλλά ουσιαστικά τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις ικανότητες για να το αποκτήσει. Και στην τελική, δεν αξίζει να το κατακτήσει. Γιατί πολύ απλά δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα σπουδαίο «διπλό». Ούτε ένα φέτος!

Ο σκοπός πλέον του Παναθηναϊκού είναι ένας και πολύ σημαντικός. Να κατακτήσει ένα καλό πλασάρισμα και να εμφανιστεί δυνατός όταν έρθουν τα Play-Offs. Θα μου πείτε πάλι, στα Play-Offs τι θα μπορεί να κάνει από την στιγμή που δεν τ έχει καταφέρει στα εκτός έδρας σε όλη την σεζόν; Σωστοί, αλλά αυτή την στιγμή είναι μονόδρομος. Να δουλέψει όταν έρθει η ώρα της… κρίσης και εκεί να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι βάσει ρόστερ, αυτό είναι το ταβάνι του Παναθηναϊκού. Όχι. Εχει μονάδες που μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα, αλλά αναφέρομαι σε μονάδες και όχι για αυτό το σύνολο. Επίσης, έχει αποδειχθεί περίτρανα πως όταν το δίδυμο Καλάθης-Γκιστ είναι σε κακή βραδιά, ο Παναθηναϊκός χάνει. Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος για την οποία δεν έχει βρεθεί λύση ακόμα, από την στιγμή που υπάρχουν 12-13 παίκτες στο ρόστερ.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την ταυτότητά του και τον προσανατολισμό του. Σαν να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται και σε αυτό έχει τεράστια ευθύνη ο Τσάβι Πασκουάλ, που οφείλει να βρει λύση. Προσωπικά, το ξεκαθαρίζω, πως του έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να βάλει την ομάδα στον σωστό δρόμο. Θα τον βρει, αλλά και οι παίκτες οφείλουν να τον ακολουθήσουν και όχι να κάνουν άμυνα με τα μάτια ή μάλλον… ούτε με τα μάτια.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός έχει τον τρομερό τρόπο να κάνει μάγκες τους αντιπάλους του. Τον εαυτό του… όχι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ