Ας προσέχει για να… έχει! (vid)

O Kωνσταντίνος Πανάς γράφει για την βατή, αλλά παράλληλα με πολλές παγίδες αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ (19/10, 21:15, «Όλα Πράσινα»), αναλύοντας παράλληλα ορισμένα στοιχεία από το παιχνίδι των Γερμανών με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ξεκάθαρα, πρόκειται για μια αλλαγή φιλοσοφίας από τον Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε μια pick-n-roll motion offense στα πρότυπο της dribble motion offense (η νέα μόδα στο NCAA εδώ και μερικά χρόνια, ενώ έχει κάνει και σεμινάριο ο Βανς Ούολμπεργκ περί αυτής της επίθεσης) τα τελευταία δύο χρόνια.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Φέτος, έχοντας χάσει αρκετά δημιουργία μισού γηπέδου (Στρέλνιεκς, Γουαναμέικερ), αλλά και παίκτες που δούλευαν εξαιρετικά ως off ball screeners (Μέλλι, Τάις), αλλά δίχως να έχει και κανέναν καθαρό spacer (Μίλλερ), δεν θα μπορούσε να κρατήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού.

Η Μπάμπεργκ είναι μια ομάδα που βασίζεται ιδιαίτερα στην περιφερειακή της γραμμή και συγκεκριμένα στους Ζήση, Λο, Τέιλορ, Χάκετ και Χίκμαν. Αναζητάει σε τεράστιο βαθμό το ελεύθερο σουτ σε ένα πλαίσιο ομαλών συνεργασιών. Ήδη μετράει περίπου 20 assist ανά παιχνίδι στα πρώτα πέντε παιχνίδια σε Γερμανία και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα θα πρέπει να απλωθεί και να πιέσει την backcourt της Μπάμπεργκ, σε σημείο τέτοιο που να μην μπορούν να περάσουν εύκολα την εισαγωγική πάσα. Από εκεί και έπειτα, η Μπάμπεργκ τρέχει πολύ φέτος και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ταλέντο των Λο και Χίκμαν. Ακόμη, είναι τρομερά ευάλωτη στο παιχνίδι ρακέτας και στην άμυνα στα pick-n-roll.

0.16-0.21

Εδώ βλέπουμε πόσο ευάλωτη είναι η Μπρόζε στο αμυντικό pick-n-roll. Ο Μίτροβιτς βγαίνει σε hard show, αλλά γυρίζει πολύ αργά. Καλό διάβασμα από τον Κέιν. Ο Μίτροβιτς δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα που συναντήσαμε πριν χρόνια. Παίκτης με πολλά intangibles, που έχει καταλήξει ιδιαίτερα soft και φοβισμένος λόγω τραυματισμών.

0.29-0.35

Eίπαμε, θα τρέξει πάρα πολύ και θα χτυπήσει σε πρώτο χρόνο, αφού πλέον ο Τρινκέρι δεν εμπιστεύεται τόσο το ελεγχόμενο τέμπο με το οποίο βάδιζε τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει και παίκτης να ακουμπήσει εύκολα στο χαμηλό post.

0.42-0.47

Πάλι χτυπάει σε πρώτο χρόνο. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη με Ζήση, Τέιλορ και Χάκετ στις outlet πάσες του αιφνιδιασμού.

0.50-0.55

Έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα της ρακέτας θα το δούμε και στη συνέχεια. Αργές βοήθειες, πολύ κακή προσωπική άμυνα.

1.06-1.11

Το πρόβλημα στο pick-n-roll εδώ, με δράστη το Ραντόσεβιτς. Ο Χάκετ δεν δυσκολεύει την εισαγωγική πάσα και αυτομάτως δημιουργείται το τρίγωνο. Καλό διάβασμα από την Μακάμπι με το fake screen του Παραχούσκι, καθώς το hedge out του Κροάτη ήταν πολύ κακό σε εκτέλεση.

1.20-1.25

Βλέπουμε την κακή προσωπική άμυνα και κάτι που πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός ασυζητητί, κυρίως πάνω στα αργά πόδια του Ζήση.

1.53-1.58

Εδώ πολύ σωστό διάβασμα από τον Τζάκσον. Βλέπουμε ότι ο Ραντόσεβιτς αρνείται να βγει ξανά σε hard show φοβούμενος το γρήγορο κόψιμο του Τάιους. Ωστόσο, αφού ο Χάκετ παίζει shadow τον Τζάκσον, έπρεπε να κάνει check πάνω του για να αποτρέψει αυτό το σουτ από μέση απόσταση. Κακή προσωπική άμυνα του Χάκετ εξ’ αρχής, που ήταν ήδη πολύ πίσω.

2.01-2.05

Η δημιουργία του Ραντόσεβιτς μέσα από short roll είναι από τα πράγματα που βλέπουμε συχνά από την Μπάμπεργκ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος βλέπουμε ακροβολισμένους τους Χάκετ, Χέκμαν και Τέιλορ, ενώ πέρυσι υπήρχαν ενιότε οι Μίλλερ, Μέλλι, Τάις κλπ.

2.24-2.28

Κακή προσωπική άμυνα στο χαμηλό post. Βοήθειες θα μπορούσαν να έρθουν από τον Ζήση ο οποίος μαρκάρει το Ρολ, άρα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά και από τον Ραντόσεβιτς που δεν είναι καλός στην άμυνα ψηλά.

2.34-2.39

Πάλι πολύ ψηλά ο Ραντόσεβιτς, πάλι χωρίς καμία βοήθεια, πάλι εκτεθειμένη η άμυνα των Γερμανών.

2.48-2.53

Αυτό θέλει τεράστια προσοχή όταν λειτουργεί σαν main ball handler ο Χίκμαν, ο οποίος είναι έμπειρος και διαθέτει πολύ καλή εισαγωγική πάσα.

2.56-3.08

1-3-1 ζώνη προσαρμογών, ολίγον αδιάβαστος ο Λο, ο οποίος δημιουργεί ρήγμα στην ομάδα του.

3.10-3.15

Single pin για τον Στάιγγερ, που θα το δούμε αρκετά, όντας ο καλύτερος σουτέρ αυτής της ομάδας.

4.15-4.20

Καλάθης με Γκιστ-Όγκαστ πρέπει να χτυπήσουν σε τεράστιο βαθμό τόσο σε Ρούμπιτ, όσο και σε Ραντόσεβιτς-Μίτροβιτς.

4.46-4.50

Κακή προσωπική άμυνα του Μίτροβιτς…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ