Αποστολή εξετελέσθη!

Πριν περάσει 1,5 μήνας από τον 5ο τελικό με τον Ολυμπιακό και, πολύ περισσότερο, πριν καν βγει ο Ιούλιος, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να γεμίσει το ρόστερ του, όντας απόλυτα έτοιμος και περιμένοντας την έναρξη της νέας χρονιάς. Γράφει ο Γιώργος Γάκης.

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακός ο φετινός προγραμματισμός και πόσο γρήγορα υλοποιήθηκε κάθε σκέψη και απαίτηση του Τσάβι Πασκουάλ. Τα κενά που εντοπίστηκαν στο ρόστερ, μετά την αποχώρηση των Σίνγκετον και Τζέιμς, καλύφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και του πλάνου του προπονητή.

Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να «δέσει» η ομάδα, παρ’ ολ’ αυτά το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τσάβι Πασκουάλ έχει στα χέρια του ένα σύνολο με παίκτες που μπορούν να αποδώσουν σε πολλές θέσεις, «λύνοντας του τα χέρια» ώστε να χρησιμοποιεί πλάνα και καταστάσεις που θα εκπλήσσουν τον αντίπαλο και θα δίνουν λύσεις και πόντους στην ομάδα του.

Η αποχώρηση του Ντένμον έδωσε το κάτι παραπάνω στο οικονομικό κομμάτι και ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του ΝτεΣον Τόμας. Εξαιρετική επιλογή για τα δεδομένα της ομάδας, δοκιμασμένη λύση καθώς έχει συνεργαστεί με τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Καταλανός τεχνικός για την τελευταία μεταγραφή: Παίκτης με υψηλό ποσοστό στο τρίποντο (42%).

Σίγουρα, θα ήταν εξαιρετικό για τον Παναθηναϊκό να αποκτούσε τον Σενγκέλια, τον Ράντολφ, τον Οκάρο Γουάιτ ή όποιον είχε ο κόσμος σε εκτίμηση. Αλλά δεν γίνεται να κάνεις κουμάντο σε ξένο πορτοφόλι αφενός, αφετέρου και ο καλύτερος δημοσιογράφος/φίλαθλος/οπαδός με μπασκετικές γνώσεις ξέρει λιγότερα από τον χειρότερο προπονητή μπάσκετ. Επομένως, αυτή είναι η ομάδα, με αυτή θα πορευθούμε, αυτή θα στηρίξουμε και προχωράμε για τη νέα χρονιά.

Η λογική λέει ότι η φετινή χρονιά δεν θα έχει μεταγραφικές προσθήκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια, αλλά με τη τρέλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Έως τότε, περιμένουμε την έναρξη της προετοιμασίας και τα υπόλοιπα έρχονται..

ΥΓ. Πάντα οφείλουμε να υπολογίζουμε τα δεδομένα της αγοράς και όσα χρειάζεται η κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει «ΑΡΙΣΤΑ» στα ζητούμενα που είχε και είναι πλέον στο χέρι της ομάδας να αποδείξει πράγματα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στην Ευρώπη. Να κατακτά τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ