Αλλάξτε το, τώρα!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης επισημαίνει στο «Όλα Πράσινα» ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός υπάρχουν δύο δρόμοι, ενώ αναφέρεται παράλληλα και στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που του άξιζε. Έτσι είναι τα πράγματα. Η εικόνα του ήταν απαράδεκτη, ήταν αντιαισθητική, κόντρα σε μια «μαχητική» ομάδα με σαφώς μικρότερο μπάτζετ (δεν παίζει πάντα ρόλο). Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό είναι λογικό, αλλά άλλο η ήττα και άλλο η εικόνα. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής είναι τραγική με μερικές εκλάμψεις. Σκαμπανεβάσματα υπάρχουν και θα υπάρχουν, καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή. Όμως, αναφέρω και πάλι ότι η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν μετά από 13 σερί χρόνια να πάνε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν θα τα βάψουν και… μαύρα για το σερί που σταμάτησε, όμως από σήμερα κιόλας θα πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να αλλάξουν ώστε να μην είναι σε… μαύρο χάλι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνέλθει από το μίνι… σοκ του αποκλεισμού, οφείλει να το κάνει γιατί η χρονιά ακόμα δεν ξεκίνησε. Οφείλει να σταθεί στα πόδια του, να σηκώσει κεφάλι και να κοιτάξει μπροστά. Η αυτοκριτική είναι επιτακτική ανάγκη από όλους όσους ασχολούνται με το «πράσινο» οικοδόμημα. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Δεν υπάρχει λόγος για να παρθούν αποφάσεις εν θερμώ ή να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Όμως, πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα.

Υπάρχουν δύο δρόμοι σε αυτές τις περιπτώσεις και τίποτα άλλο!  Αν κρίνει, λοιπόν, το τεχνικό επιτελείο με την διοίκηση ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, τότε αυτό ας γίνει… χθες. Αν κρίνει ότι η ομάδα μπορεί και θα αρχίζει να ανεβάζει στροφές εκ των έσω, ας γίνει πάλι… χθες. Στην θεωρία καλά τα λέω, αλλά η απόφαση απαιτεί ήρεμο μυαλό και επεξεργασία της κατάστασης.

Θεωρώ πως άλλη λύση δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, ένα πρόστιμο επειδή ήρθε ο αποκλεισμός. Υπάρχει γιατρικό και πρέπει σταδιακά να βρεθεί σε αυτή την ομάδα, που δεν ξέχασε ξαφνικά το μπάσκετ. Υπάρχουν ανοιχτές «πληγές» και πρέπει να… επουλωθούν, να κλείσουν, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να επιστρέψει δριμύτερος και πιο δυνατός. Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν έχουμε μπει ακόμα στο… κυρίως πιάτο, οπότε τώρα είναι ευκαιρία για σωστές αποφάσεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Ενδεχόμενη απόδραση (θα είναι η 2η για φέτος), μπορεί να προσφέρει μίνι ηρεμία στην ομάδα, κάτι που έχει τεράστια ανάγκη. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει μέχρι αυτό το ματς να κοιταχτεί στον καθρέφτη και άπαντες να δουλέψουν σκληρά, ώστε να ‘αποδράσουν» από το ΣΕΦ. Αν μη τι άλλο, αν η ομάδα νικήσει, θα απαλύνει κάπως τις «πληγές». Η χρονιά είναι μακρά. Ιδωμεν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ