Ένα ματς… αλλιώτικο από τ’ άλλα!

Ο Κωνσταντίνος Πάνας γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού που θα έχει διαφορετική σημασία, κίνητρο και βαθμό μεγαλύτερης δυσκολίας από τα υπόλοιπα. Γράφει για αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό (2/3, 21:15, «Όλα Πράσινα»).

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Καταρχήν, πρέπει να ξεχάσουμε το σερί του Παναθηναϊκού και να επικεντρωθούμε σε αυτό το τελείως διαφορετικό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πατήσουν πάνω σε αυτό το αρνητικό σερί για να πάρουν ένα «διπλό», που θα τους ανυψώσει τα φτερά και παράλληλα θα κλείσει στόματα, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός πέρυσι στο Κύπελλο. Από την άλλη, ο Τσάβι Πασκουάλ θα είναι προετοιμασμένος για ένα δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Ως τώρα στα παιχνίδια, οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν να έχουν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να επανέρχονται και εν τέλει να κερδίζουν. Αυτό δείχνει ότι ο Πασκουάλ διαβάζει καλύτερα τον Σφαιρόπουλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να μπουν με το «μαχαίρι στα δόντια», γιατί θέλουν να δώσουν απαντήσεις μετά το στραπάτσο στη Μόσχα.

Θεωρώ πως θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το κατά πόσο ο Τζέιμς θα φθείρει τον Ολυμπιακό μέσω προσωπικών φάσεων και σε τι βραδιά θα βρίσκονται οι Σίνγκλετον και Ρίβερς, που παραδοσιακά φθείρουν τους «ερυθρόλευκους». Αν ο Καλάθης με τον Γκιστ, επίσης, έχουν μια καλή απόδοση, συνυπολογίζοντας και τους παραπάνω, τότε πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως ο Παναθηναϊκός, όσες φορές νίκησε τον «αιώνιο» φέτος, δεν είχε σε καλό βράδυ τον αρχηγό του. Γεγονός που δείχνει πως μπορεί να έχει πολλούς πρωταγωνιστές που ανταπεξέρχονται έναντι του Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» πρέπει να κερδίσουν αυτό το ματς για να αποδείξουν ότι το ΟΑΚΑ είναι απόρθητο για την συγκεκριμένη ομάδα και επίσης για να έχουν έναν ακόμη λόγο ώστε να τα δώσουν όλα μια βδομάδα μετά στη Μαδρίτη. Βέβαια, δεν θα μου προξενήσει καμία έκπληξη εάν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το «Τριφύλλι» λυγίσει και έπειτα κατορθώσει να πάρει «διπλό» στην Ισπανία.

Το θέμα, όμως, είναι ένα: Ίσως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα κόντρα στην οποία ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει ελπίδες πρόκρισης από τα Play-Offs στο Final-4 με μειονέκτημα έδρας…

ΥΓ: Ο Λοτζέσκι πρέπει να σφίξει τα δόντια και να μην φοβάται πλέον για το πόδι του. Πιο πολύ ψυχολογικός, παρά σωματικός είναι ο τραυματισμός του. Η ομάδα τον χρειάζεται!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ