Άλλοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη!

Ο αρχισυντάκτης του «Όλα Πράσινα», Άρης Αντωνόπουλος, σχολιάζει τη συμπεριφορά του Νίκου Παππά, αλλά και την επιλεκτική… «ευθιξία» ορισμένων οργάνων που δεν τιμούν τον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο Νίκος Παππάς, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, όλοι γνωρίζουμε πως δρα και πως συμπεριφέρεται όταν αισθάνεται πως βάλλεται άνευ λόγου ή αδικείται σκοπίμως. Προσωπικά, η ευθύτητα του συγκεκριμένου παίκτη μου αρέσει, ακόμη κι αν ορισμένες φορές ξεφεύγει από τα στενά και περιορισμένα όρια του «correctness», που λένε και στο… χωριό μου. Άλλωστε, ο χώρος του αθλητισμού και όχι μόνο, έχει γεμίσει από χαρακτήρες που προσπαθούν να γίνονται αρεστοί σε όλους, με σκοπό να αφήσουν ανοιχτές όλες τις πόρτες σχετικά με το μέλλον τους, οπότε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αποτελεί εξαίρεση.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ας μπούμε, όμως. στο «ψητό». Υπάρχει κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από το μπάσκετ, που να βρήκε σωστή, ορθή και φυσιολογική την επιλογή του Βασίλη Μουράτου ή του Νίκου Γκίκα στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδος από τον Θανάση Σκουρτόπουλο, με τον Νίκο Παππά να μένει εκτός; Με όλο το σεβασμό προς τους δύο προαναφερθέντες Έλληνες παίκτες, για τους οποίους τρέφω θαυμασμό, νομίζω πως ο γκαρντ του «Τριφυλλιού» βρίσκεται τουλάχιστον ένα σκαλί παραπάνω σε επίπεδο κλάσης. Αυτή η διαπίστωση είναι πασιφανής και δεν θεωρώ πως χωρά ιδιαίτερη αμφισβήτηση επί του θέματος, μιλώντας καθαρά αγωνιστικά.

Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, δικαίως ο Νίκος Παππάς ένιωσε κατάφωρα αδικημένος όταν πληροφορήθηκε πως μετά τις θετικές εμφανίσεις του στο Eurobasket και στα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος τον Αύγουστο, δεν βρίσκεται στα πλάνα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος προτίμησε να καλέσει στην προεπιλογή τον Βασίλη Μουράτο, τον οποίο καθοδηγεί ως παίκτη στον ΓΣΛ Φάρο. Πολλοί μπορούν να υποθέσουν πολλά… Με πρώτο τον παίκτη του Παναθηναϊκού, που κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Φάρο, τα… «έψαλλε» στον ομοσπονδιακό τεχνικό για την απόφασή του να τον αφήσει εκτός με προκλητικό – ας μου επιτραπεί η έκφραση – τρόπο.

Πολλοί μπορεί να διαφωνούν με την κίνηση του Νίκου Παππά. Όμως, η δημόσια και γενικευμένη κατακραυγή που δέχεται από πληθώρα Μέσων αποτελεί φαινόμενο που οδηγεί την κατάσταση στο άλλο άκρο. Καμία απολύτως κριτική για τις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου, αλλά αντ’ αυτού «βέλη» προς έναν παίκτη που φαίνεται πως… ενοχλεί. Μάλλον, όσοι καταδικάζουν τον Νίκο Παππά με τέτοια αυστηρότητα αφ’ υψηλού, οι ίδιοι όταν αδικούνται στη δουλειά τους, σκύβουν το κεφάλι και λένε «ευχαριστώ». Αποτελούν άπαντες αδαμάντινους χαρακτήρες, που ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν φερθεί αυθόρμητα όταν αισθάνονται την αδικία στο πετσί τους.

Ύστερα, ήρθε η απάντηση του Παππά μέσω Instagram προς ορισμένους δημοσιογράφους, που διαρκώς ασκούν κακόβουλη και στοχευμένη κριτική στον παίκτη, η οποία προκάλεσε την… αντίδραση των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ. Διάβασα με προσοχή ότι τα δύο όργανα ζητούν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να ανακαλέσει στην τάξη τον 28χρονο γκαρντ, αλλά και από τον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη. Οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δράσει στο παρελθόν συντεχνιακά και σε βάρος συναδέλφων τους, καθυστερώντας 17 ολόκληρα χρόνια να αναγνωρίσουν ως… δημοσιογράφους όσους εργάζονται σε ιστοσελίδες, αντί να ζητήσουν αυτοί συγγνώμη, βγαίνουν δημόσια παίρνοντας τέτοιες απόλυτες και πύρινες θέσεις, ώστε ο κόσμος να βαλθεί για μια ακόμη φορά κατά πάντων – μας παίρνει και εμάς η… μπάλα – στον κλάδο.

Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι έτσι. Εγώ θέλω να πω ένα «μπράβο» στον Νίκο Παππά για τις αντοχές που επιδεικνύει στην πολύχρονη επίθεση που δέχεται από πολλές πλευρές και αρκετά κέντρα και να σημειώσω συγχρόνως ότι πρότυπο αθλητή αποτελεί κάποιος που σε συνδυασμό με το μπάσκετ δεν κοιτάει την… πάρτη του, αλλά προσφέρει στην κοινωνία. Τέτοιος είναι ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος όταν χτίζει γήπεδα μπάσκετ στις φυλακές Κορυδαλλού με δικά του έξοδα δεν ακούει ένα «μπράβο», αλλά όταν αντιδρά που αποκλείεται άδικα από την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδος, δέχεται τα πυρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ